Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Delphine Lecompte zet Brugse Musea in de kijker

Delphine Lecompte zet Brugse Musea in de kijker

Nieuws
15/12/2020

Het museumdichterschap past binnen de festivalreeks ‘Mind the Artist’ waarbij Musea Brugge in 2021 een jaar lang kunstenaars zal ondersteunen die extra hard getroffen worden door de coronacrisis. De eigenzinnige Delphine Lecompte heeft al acht dichtbundels en een bloemlezing op haar palmares. Musea Brugge vraagt haar om een aantal gedichten te schrijven met als uitgangspunt museumobjecten uit de rijke collecties van de Brugse musea. 

Ook de tentoonstellingen die in 2021 op het programma staan, kunnen het uitgangspunt vormen voor een gedicht. Deze gedichten zullen gepubliceerd worden op de website en social media van Musea Brugge en in het Musea Brugge Magazine. Ze kunnen ook bijkomend verspreid worden, op postkaarten of als audiobestand bijvoorbeeld. Daarnaast zal Lecompte tijdens diverse gelegenheden haar gedichten voor te dragen, al dan niet met muzikale intermezzi.

Nieuw publiek

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “ Delphine Lecompte, die met haar werk meerdere prijzen won en daarnaast ook een column in het weekblad HUMO heeft, zal zich een jaar lang laten inspireren door de rijke collecties van Musea Brugge. Ik ben ervan overtuigd dat zij door haar plots ‘BV-schap’ ( ze liet zich recent opmerken in de quiz "De Slimste Mens n.v.d.r.) ook een nieuw publiek naar onze musea zal kunnen halen.”