Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Defensie springt bij in wzc Duneroze in Wenduine

Defensie springt bij in wzc Duneroze in Wenduine

Nieuws
28/01/2022

"Vorige week woensdag vroeg de directie van wzc Duneroze om Defensie op te roepen", zegt burgemeester van De Haan, Wilfried Vandaele. "Ik heb de avond zelf nog de procedure opgestart via de gouverneur. Toch heeft het tot vandaag geduurd voor er hulp kwam van de Marine."

Zelf werkkrachten te kort

Defensie blijkt ook niet over een teveel aan manschappen te beschikken. "Daarbij komt dat de procedure bijzonder slopend is." Vooraleer de hulp ingeschakeld kan worden van Defensie, moeten eerst alle andere mogelijkheden afgetoetst zijn, zoals een herschikking van de roosters, inzet van Rode Kruis Vlaanderen, thuisverpleegkundigen en ziekenhuizen uit de regio, Eerstelijnszone, vrijwilligers, interimbureaus, jobstudenten, tijdelijke aanwervingen…

In 2020 kreeg Duneroze ook al eens hulp van Defensie, "maar toen kon ik dat bijzonder snel regelen", klinkt het bij de burgemeester. Vorig weekend zette Duneroze alle beschikbare jobstudenten in. Ook perosneel van de gemeente stak een handje toe. Intussen komen de personeelsleden die uitvielen met mondjesmaat terug.

Auteurs: 
Redactie