Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Vleugels Klerken in lockdown

De Vleugels Klerken in lockdown

Nieuws
28/10/2020

En dat voorlopig tot 8 november. Twaalf werknemers en vier bewoners hebben positief getest op corona. Daarom gaat het zorgcentrum in lockdown.

In De Vleugels verblijven 360 mensen. Vrijdag besliste de directie om in lockdown te gaan. Ouders konden hun zoon of dochter nog komen afhalen, maar dan mag hij of zij pas op 8 november terugkeren. Bewoners die blijven, mogen voorlopig geen bezoek ontvangen. (lees verder onder de video)

De twaalf besmette personeelsleden zitten intussen thuis in afzondering. Van de vier bewoners die positief hebben getest, is er één thuis in quarantaine. De andere verblijven op hun kamer in de Vleugels.

En één van de families die hun dochter een tijd zullen missen is de familie Staeren-Van Houtte uit Brugge. Hun dochter Annabele van 21 verblijft in De Vleugels en kon ook al tijdens de eerste lockdown maanden niet naar huis komen. Toch reageren de ouders begripvol. Het is moeilijk, zeggen ze, maar ze zagen dit eerder aankomen dan tijdens de eerste lockdown. Bekijk de video hieronder. 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox