Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Lijst : Vlaams Belang

De Lijst : Vlaams Belang

Nieuws
22/04/2014

Wie zijn de kandidaten die op de lijst staan en wat doen ze. Beginnen doen we met de Vlaamse lijst van het Vlaams Belang.  De partij heeft zeventien zetels in het Vlaams parlement, drie daarvan zijn voor West-Vlamingen. Naast Stefaan Sintobin uit Izegem zetelen tot nu ook Christian Verougstraete uit Oostende en Agnes Bruyninckx uit Brugge. Die laatste twee zien we de komende legislatuur alvast niet terug. Bruyninckx is lijstduwer op federaal vlak, Verougstraete duwt de Vlaamse.

Derde zitje?

De aangespoelde Gentenaar uit Blankenberge Tanguy Veys staat nu op de derde plaats  voor het Vlaams parlement. Volgens lijstrekker is Stefaan Sintobin is die derde zetel lang niet zeker. "Wij moeten rekening houden met de politieke realiteit. Ik weet ook wel dat de N-VA in de lift zit en dat Bart De wever heel populair is ook in West-Vlaanderen. Maar dat is ook van voorbijgaande aard".  Op plaats twee staat provincieraadslid Reinhilde Castelein uit Wevelgem.

Programma

Enkele punten in het West-Vlaams programma van Vlaams Belang zijn het landbouwareaal vrijwaren, het toerisme aanwakkeren, de regionale luchthavens alle groeikansen geven, de ontsluiting van de Zeebrugse haven en de handhaving van een strikte regelgeving bij het inplanten van windmolens.

Auteurs: