Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Lijn schrapt Bredense Lijnwinkels, gemeentebestuur 'not amused'

De Lijn schrapt Bredense Lijnwinkels, gemeentebestuur 'not amused'

Nieuws
01/07/2020

In alle andere kustgemeenten blijft minstens één Lijnwinkel open, behalve in Bredene waar alle winkels gesloten blijven. En dat kan niet vindt het gemeentebestuur.

“Ten eerste worden we hier zéér laattijdig van op de hoogte gebracht. Wellicht wil De Lijn op deze manier vermijden dat er door ons nog wordt gereageerd”, zegt schepen Kristof Vermeire die namens het gemeentebestuur zetelt in de vervoerregio. 

Maar Bredene is kwaad dat alleLijnwinkels in Bredene zomaar én zonder overleg worden gesloten.  “Op welke basis werd deze beslissing genomen? In alle andere kustgemeenten worden een aantal Lijnwinkels wél behouden.  Zelfs op plaatsen waar het minder druk is dan in Bredene. Waarom worden dan alle winkels in Bredene gesloten?”, vraagt schepen Vermeire zich af. 

"Onbegrijpelijk"

Gemeentebesturen en De Lijn worden verondersteld partners te zijn en via de vervoerregio zou er vanuit de gemeenten meer inspraak moeten zijn over hoe het openbaar vervoer wordt georganiseerd.  “Maar tijdens de bijeenkomst van de vervoerregio vorige week werd met geen woord gerept over de sluiting van de Bredense Lijnwinkels.  De Lijn neemt blijkbaar liever beslissingen zonder overleg”, verduidelijkt schepen Kristof Vermeire. Lijnwinkels zijn trouwens voor een kustgemeente meer dan alleen maar verkooppunten voor vervoersbewijzen. 

Naast de ticketverkoop zijn het ook belangrijke informatiepunten voor toeristen. “Enkele jaren geleden werden alle Lijnwinkels trouwens nog vernieuwd en nu vernemen we dat er zelfs al wordt bekeken om in de toekomst de Lijnwinkels te verwijderen of aan te passen naar schuilruimte. Onbegrijpelijk!” besluit schepen Kristof Vermeire.