Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Halve Maan leert Zuid-Koreanen Brugs tarwebier drinken

De Halve Maan leert Zuid-Koreanen Brugs tarwebier drinken

Nieuws
26/03/2019

Het bedrijf is er samen met het koningspaar op staatsbezoek aan het land. Vlaams minister van Economie Philippe Muyters tapte het eerste biertje van het merk op Zuid-Koreaans grondgebied.

De Halve Maan exporteert al naar meer dan veertig landen. Bijzonder is dat de brouwerij ook "Brugs Tarwebier" zal uitvoeren naar Zuid-Korea. De Halve Maan sloot eerder dit jaar een akkoord met Alken-Maes om de productie van het witbier over te nemen en het bier opnieuw in het centrum van Brugge te brouwen onder zijn oorspronkelijke naam. Bij Alken-Maes heette het "Brugs". Nu zal het bier dus ook verkocht worden in cafés en speciaalzaken in Zuid-Korea.

Populaire aroma's

De "Blanche de Bruges" is een witbier van tarwe, gebrouwen met koriander en curaçao-sinaasappelschillen. Die typische aroma's zijn erg populair in Azië. Andere bieren van De Halve Maan waren al beschikbaar op sommige plaatsen in Zuid-Korea, zoals "Brugse Zot" en "Straffe Hendrik". Het contract met BTR Commerce moet de aanwezigheid van die merken nog versterken.

Lees ook:

Auteurs: 
Belga