Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cruiseschip Oceana opent hoogseizoen voor cruises in Zeebrugge

Cruiseschip Oceana opent hoogseizoen voor cruises in Zeebrugge

Nieuws
07/03/2015

Cruiseschepen arriveren het hele jaar door in Zeebrugge, maar het echte hoogseizoen ligt tussen de maanden maart en oktober, wanneer de aanlopen elkaar snel opvolgen. Het schip Oceana voer gisteren het cruise seizoen in. Het schip, 261 meter lang en 32 meter breed, lag de hele dag aan de Zweedse kaai.

“In afwachting van de bouw van de nieuwe cruiseterminal werd de wachtruimte voor de passagiers aangekleed door MBZ. Er werden displays met toeristische info over de omliggende steden geplaatst. Ook werd er een nieuwe port shuttle voorzien. Daarvoor werkt MBZ samen met de firma Traca. De passagiers worden door oude De Lijn-bussen, bestickerd in de stijl van ‘Port of Zeebrugge’, van de gangway naar de gate gebracht”, klinkt het in een persbericht.

Regio als cruisebestemming

De haven van Zeebrugge is de grootste cruisehaven van Vlaanderen. Samen met de haven van Oostende werkt het havenbestuur van Zeebrugge sinds 2009 aan de promotie van onze regio als cruisebestemming.

Volgende week trekt een delegatie van het Zeebrugse havenbestuur samen met de private sector naar Miami, voor de grootste cruiseconferentie ter wereld, Cruise Shipping Miami. Onze aanwezigheid op deze jaarlijkse conferentie versterkt de marktpositie van de Belgische kusthavens in de mondiale markt van de cruises.

In 2014 kwamen 107 cruiseschepen met bijna 434.000 passagiers naar Zeebrugge.

Auteurs: