Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Crematorium Brugge schenkt 12.000 euro aan MUG-helikopter

Crematorium Brugge schenkt 12.000 euro aan MUG-helikopter

Nieuws
30/06/2020

Na een crematie blijven er regelmatig edelmetalen over in de crematieresten, of metalen als titanium en staal die gebruikt worden voor protheses van bijvoorbeeld heupen en knieën. Deze metalen woren overgenomen door een gespecialiseerd bedrijf dat ze verwerkt tot bijvoorbeeld nieuwe protheses. Stad Brugge en uitvaartspecialist DELA keizen voor het derde jaar op rij om de opbrengsten hiervan te schenken aan de Stichting Mug-Heli. 

Het overhandigen van de cheque gebeurt aan het AZ Sint-Jan Ziekenhuis, de thuisbasis van de Mugheli. Het in de lucht houden van het toestel kost elk jaar ruim 600 000 euro, en dat zonder subsidie van de federale overheid. De MUG-HELI vliegt per jaar 700 keer uit en redt gemiddeld 40 levens. Dat is mogelijk dankzij financiële steun van de provincie, steden en gemeenten, sponsoring van bedrijven en giften. De 12 000 euro afkomstig van edelmetalen,  is dan ook meer dan welkom. 

Schepen van Burgerzaken Ann Soete: "Het belang van de MUG-helikopter is gigantisch, maar ze blijft ondergesubsidieerd en overleeft op dergelijke giften. Als stadsbestuur zijn we dan ook bijzonder verheugd dat we via ons crematorium opnieuw mee kunnen bijdragen tot het helpen in stand houden."

Auteurs: 
Redactie