Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club sluit af met gelijkspel, supporters bestormen veld

Club sluit af met gelijkspel, supporters bestormen veld

Nieuws
23/05/2022

Club verzekerde zich vorig weekend al van een achttiende titel, een derde op rij, en de lucratieve poules van de Champions League. Anderlecht treedt als nummer drie aan in de voorronde van de Conference League. 

Alfred Schreuder gaf in zijn afscheidsmatch bij Club voor zijn vertrek naar Ajax de 17-jarige Antonio Nusa een eerste basisplaats. Anderlecht was voor de pauze de meest dreigende ploeg maar stuitte keer op keer op Simon Mignolet, die zich in de Champions' play-offs ontpopte tot de kampioenenmaker bij Club en ook tegen Anderlecht uitstekend op dreef was. 'Big Si' stond pal op pogingen van Zirkzee, Amuzu en Cullen. (lees verder onder de foto)

Aan de overzijde toonde Club zich een pak efficiënter. Andreas Skov Olsen verzilverde kort voor de rust een van de schaarse Brugse kansen. 

Een kwartier na de pauze kwam Noa Lang heel dicht bij de 2-0. De Nederlandse smaakmaker dribbelde zich door de Anderlechtverdediging maar besloot in zijn mogelijk laatste match voor Club op de paal. In het laatste half uur, met ook nog (afscheidnemend?) Clubicoon Ruud Vormer op het veld, leek de luid aangemoedigde thuisploeg niet meer in de problemen te komen. Maar het venijn zat in de staart. De ingevallen Senne Lammens, vervanger  van Mignolet, kreeg kort voor affluiten een afgeweken schot van Anouar Ait El Hadj niet onder controle. Zo zag Club de zege en de perfecte afsluiter van het seizoen alsnog uit handen glippen. 

Het deerde supporters niet: ze bestormden massaal het veld en vierden de titel. De politie ging daarbij ook het veld op, er volgde wat duw- en trekwerk. (video: Ankie Vanwonterghem)

    Auteurs: