Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge profiteert niet van puntenverlies Union

Club Brugge profiteert niet van puntenverlies Union

Nieuws
02/05/2022

In het Lotto Park zorgde Club Brugge voor het eerste doelgevaar. De Ketelaere kopte de bal over, maar kreeg een stevige duw van Magallán. Geen penalty, oordeelde de VAR. Lang rukte even later op richting het RSCA-doel, Van Crombrugge voorkwam een vroege voorsprong van de Bruggelingen.

Gaandeweg herstelde Anderlecht het evenwicht, maar veel kansen leverde dat niet op. Vijf minuten voor rust pakte Arnstad wel uit met een schuiver van aan het halve maantje, Mignolet moest zich helemaal strekken. De Club Brugge-doelman was nadien wakker toen Hoedt hem met een trap van over de middellijn te grazen wou nemen.

Scoreloos einde

Vroeg in de tweede helft zoefde een schot van de pas ingevallen Raman via de hand van Mignolet over het Brugse doel. Vervolgens was er lang niets te beleven, tot een afstandsschot van Mata op de paal uiteenspatte. Een mislukte voorzet van Buchanan viel op de lat. Hendry hield El Hadj aan de overzijde van een doelpunt. De wedstrijd vol slordigheden werd zonder doelpunten afgesloten. Voor het team van Alfred Schreuder stokte de reeks met negen opeenvolgende competitiezeges.

Belangrijke wedstrijden

 In de stand telt Club Brugge 40 punten, Union telt er drie meer. De regerende kampioen gaat volgende week zondag op bezoek bij Union, drie dagen later treffen ze elkaar opnieuw in het Jan Breydelstadion. Anderlecht en Antwerp sluiten de rij met 33 punten en maken zich eveneens op voor een tweeluik.

Auteurs: