Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Celstraffen en boetes geëist voor cannabisplantage boven pizzeria Kortrijk

Celstraffen en boetes geëist voor cannabisplantage boven pizzeria Kortrijk

Nieuws
15/02/2022

De politiezone Vlas kwam de plantage in de zomer van 2019 op het spoor na een tip over verdachte gedragingen in een garagebox in de Kortemeerstraat in Kortrijk. Die zat volgestouwd met bloempotten, ventilatoren en ander materiaal dat wijst op een plantage. De agenten vonden ook een zwarte sporttas met vijftien pakketten hasj.

De huurder van de garagebox had een pizzeria in de Wijngaardstraat vlakbij shoppingcentrum K. Daar vonden speurders een cannabisplantage met 570 planten. "Mijnheer verklaarde dat hij financiële problemen had en daarover had gesproken met een klant genaamd Rachid", zegt de openbare aanklager. "Rachid wilde hem helpen door een plantage in te richten in het pand. Daarvoor zou hij per oogst 4.000 euro krijgen." Maar Rachid bleek een Fransman die de pizzeria-uitbater nog kende uit de gevangenis in Rijsel. (lees verder onder de video)

    "In Frankrijk liep er al een onderzoek naar die man. Daarin wordt hij aangeduid als bendeleider. Hij zou betrokken zijn bij het opstarten van verschillende wietplantages in de grensstreek. Ook in deze zaak speelde hij een cruciale rol, samen met een tweede beklaagde die hier terecht staat", aldus de procureur.

    Ook de vrouw die optrad als tolk en tussenpersoon bij de verhuur van de garage zat op het beklaagdenbankje, samen met twee andere Fransmannen die hand-en-spandiensten leverden.  Het vonnis volgt op 15 maart.

    Lees ook:

    Auteurs: