Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Celstraf voor moordpoging op ex-man verzwaard naar tien jaar

Celstraf voor moordpoging op ex-man verzwaard naar tien jaar

Nieuws
21/02/2020

Rita D. schoot vijf jaar geleden in het Vrijbos in Jonkershove, een deelgemeente van Houthulst, twee keer op het slachtoffer. Het koppel was al 16 jaar uiteen en ook al 10 jaar officieel gescheiden. Toch kon Rita D. het nog steeds niet verkroppen dat L. haar jarenlang had bedrogen en weigerde alimentatie te betalen.

Het slachtoffer kreeg een kogel in zijn rug en in zijn nek.  Door een technisch probleem bij het wapen had het nekschot onvoldoende kracht. L.L. kon zijn ex-echtgenote overmeesteren en haar revolver afnemen. Daarna wist hij zelfs nog tot aan zijn woning te vluchten. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar uiteindelijk herstelde hij relatief snel van zijn verwondingen.

Verzwaring van zes naar tien jaar

D. kreeg in eerste aanleg zes jaar cel, maar in beroep werd 17 jaar gevorderd en daarbij werd volgens de procureur-generaal ook rekening gehouden met haar blanco strafblad en het feit dat de moordpoging al van vijf jaar geleden dateert. Het hof verzwaarde de straf dus van zes naar tien jaar. 

Lees ook:

 

Auteurs: 
Jitse Lapeire
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox