Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cartoonfestival wordt 'Lectrrland'

Cartoonfestival wordt 'Lectrrland'

Nieuws
03/07/2021

Het gratis festival biedt bezoekers elk jaar een cartooneske beleving over een bepaald onderwerp. Tijdens de zestigste editie laten de tekenaars hun licht schijnen over het thema sport onder de noemer #sportersbelevenmeer.  "Om er nog meer een familievriendelijk evenement van de maken, vindt het festival plaats in cultuurcentrum Sharpoord", aldus de organisatie. "Het wordt groter, belevenisvoller en actiever dan alle voorgaande edities." 

(Lees verder onder de foto.)

Lectrrland

Niet alleen de locatie is nieuw, er wordt vanaf nu ook telkens een cartoonist in de kijker gezet. Dit jaar is dat Lectrr, die meteen van de gelegenheid gebruikmaakt om de onafhankelijkheid van Lectrrland uit te roepen. "Een plek waar humor regeert met ijzeren vuist. Een land van melk en honing met een vreemde bijsmaak", zo klinkt het.  De gratis thematentoonstelling loopt nog tot en met zondag 29 augustus.

(Lees verder onder de foto.)

Prijsuitreiking

Bij de opening van het festival zijn ook de klassieke 'Hoeden' uitgereikt. De Grote prijs Knokke-Heist Gouden Hoed gaat naar de Iraniër Javad Takjoo voor zijn spotprent. De Torhoutenaar O-Sekoer krijgt de Press Cartoon Belgium voor zijn tekening over de kwetsbaarheid van de wereld. 

Auteurs: 
Belga
Bernard Vanneuville
Celien Tanghe