Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cannabisboer uit vliegtuig gezet

Cannabisboer uit vliegtuig gezet

Nieuws
22/02/2015

Patrick Lagrou, bekend als de cannabisboer uit Zonnebeke, zit sinds vier maanden in een cel in Thailand. Hij was daarheen gevlucht, in afwachting van z'n proces rond de gigantische cannabisplantage die op z'n boerderij werd aangetroffen.

Intussen is Lagrou veroordeeld tot 5 jaar effectieve celstraf, en het terugbetalen van de drugswinsten, zo'n 3,4 miljoen euro. Vier maanden geleden werd hij in Thailand dus opgesloten, het gerecht in Ieper wacht vol ongeduld op z'n uitlevering. Begin vorige week was het dan zover.

Op het vliegtuig zou Lagrou echter een woordenwisseling gehad hebben met een stewardess, en gedroeg hij zich erg rumoerig, aldus diverse bronnen die De Standaard en Het Nieuwsblad citeren.

De piloot van het vliegtuig wilde persoonlijk dat Lagrou het vliegtuig verliet, en wou anders niet vertrekken. Lagrou werd terug overgebracht naar z'n cel in Bangkok, van de week volgt een nieuwe poging om hem over te brengen.

De advocaat van de veroordeelde cannabisboer liet eerder al weten niet akkoord te gaan met de veroordeling, bij verstek, van z'n cliënt. Sowieso volgt er dus een nieuw proces tegen Lagrou.