Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Canal Rally werd spannende strijd

Canal Rally werd spannende strijd

Nieuws
30/05/2022

De strijd om de derde plaats was er eentje tussen de Skoda Fabia R5 van Frederic Miclotte en de Ford Fiësta R5 van Bert Coene. Die eerste, Miclotte liep KP na KP verder weg en zette Coene uiteindelijk op 51 seconden. Een derde plaats dus voor Miclotte, het hoogst haalbare. Want de strijd voor de eerste plaats was een heruitgave van de short rally van Moorslede: een secondestrijd tussen Melissa Debackere en Vincent Verschueren.

Tot halverwege leidde de vijfvoudige winnares, Debackere in haar Skoda Fabia, maar ze moest toekijken hoe Vincent Verschueren telkens enkele seconden dichterbij sloop. Vanaf stage 6 nam de Oost-Vlaming in zijn Polo GTI de leiding over en kon hij in de zevende KP voor het eerst het verschil laten uitlopen tot 3 seconden.

Debackere klampte nog aan, maar strandde uiteindelijk op 2 seconden.

Historics

Bij de historics was de opkomst niet bijster groot. Een kolfje naar de hand van Paul Lietaer dus. Van begin tot einde leidde hij de debatten met zijn Opel Ascona. Een top 5 plaats in het algemene klassement zat er ook in, maar na wat pech in KP 8 zakt Lietaer weg naar de twaalfde plaats.

Auteurs: 
Lowie Beirnaert