Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Campings volgende week weer open?

Campings volgende week weer open?

Nieuws
02/02/2021

De sectorfederatie was vorige maand naar de Raad van State gestapt om dezelfde voorwaarden af te dwingen als voor hotels, B&B's, en individuele vakantiewoningen en -appartementen die wel open mogen blijven. De Raad van State oordeelt nu dus dat ze inderdaad een gelijke behandeling verdienen.

Sinds 3 november zijn de campings en vakantieparken verplicht gesloten wegens de coronapandemie. Alle andere logiesformules mochten ondertussen wél openblijven. Volgens Recread kunnen de toeristische verhuureenheden op campings en vakantieparken nochtans even "coronaproof" opereren als andere logiessectoren. Daarom diende de sectorvereniging een verzoekschrift in bij de Raad van State, waar het vandaag dus een positieve reactie op heeft gekregen.

Dirk Metsu, woordvoerder van Recread, bevestigt het nieuws. Al houdt hij wel nog een slag om de arm. "Wij verwachten dat we zullen mogen openen onder dezelfde voorwaarden. Al is het natuurlijk wel nog de vraag wat het overlegcomité zal beslissen." Indien het overlegcomité geen nieuwe beperkingen oplegt, hoopt de sectorfederatie op 8 februari opnieuw de deuren te mogen openen.

Reactie Demir

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) zegt in een reactie het probleem "herhaaldelijk" aangekaart te hebben bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), "helaas zonder succes". Demir vindt het arrest van de Raad van State dan ook "evident".

Auteurs: 
Belga