Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Campingmoord: parket wil 3 verdachten naar assisen

Campingmoord: parket wil 3 verdachten naar assisen

Nieuws
05/02/2021

De politie van Middelkerke onderwierp in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december 2017 in de Spermaliestraat een verdacht voertuig met drie inzittenden aan een controle. Het levenloze lichaam van de 36-jarige Oostendenaar Mihael P. werd ontdekt in de koffer van de wagen. Het slachtoffer had zware verwondingen in de hals en was ook op andere plaatsen ernstig verminkt.

Op een camping in de buurt werden nog twee verdachten opgepakt. Julien B. en Alain D. werden net als Romuald V. door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord en lijkverberging. Het is niet duidelijk hoe de feiten in de caravan zich precies hebben afgespeeld. Van bij de start van het onderzoek verklaarde Romuald V. dat hij wel aanwezig was, maar dat hij met de moord zelf niets te maken heeft.

"Een probleem oplossen"

Het was uiteindelijk wel Romuald V. die een vriendin optrommelde om "een probleem op te lossen". Kelly D. zakte samen met haar vriend Bruno C. vanuit Namen af naar Middelkerke. Zij worden enkel verdacht van lijkverberging en werden na enkele maanden voorhechtenis onder voorwaarden vrijgelaten. Op 8 november 2019 werd ook Romuald V. onder voorwaarden vrijgelaten door de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling.

Het onderzoek is ondertussen helemaal afgerond. Het parket wil Alain D., Julien B. en Romuald V. voor moord en lijkverberging voor het hof van assisen brengen. Voor Bruno C. en Kelly D. wordt dan weer de verwijzing naar de correctionele rechtbank gevraagd. Daar riskeren ze voor lijkverberging hoogstens twee jaar gevangenisstraf. De Brugse raadkamer zou zich vanochtend al buigen over de verwijzing van het dossier, maar de verdediging van V. heeft om bijkomend onderzoek gevraagd. In die omstandigheden werd de zaak automatisch voor onbepaalde tijd uitgesteld.

LEES OOK:

Auteurs: 
Belga