Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Busworld Europe 2021 geannuleerd

Busworld Europe 2021 geannuleerd

Nieuws
22/03/2021

“Dit is extra pijnlijk aangezien in 2021 de vijftigste verjaardag wordt gevierd. Een vijftig jaar lange traditie wordt abrupt onderbroken. Letterlijk alles werd gedaan om deze beslissing te kunnen vermijden, maar het mocht niet baten, zegt Mieke Glorieux.

Het is momenteel nog altijd niet duidelijk hoe het zal evolueren met de internationale reisbeperkingen en de autocarsector kan nog steeds niet heropstarten. Busworld is een internationale beurs , de grootste busbeurs ter wereld zelfs, dus vrezen de internationale exposanten dat hun teams niet naar België zullen kunnen reizen zonder een quarantaineperiode. Daarnaast vrezen ze hetzelfde voor de internationale bezoekers.

Al meer dan een jaar stil

Daarenboven is een groot deel van de sector zelf ook getroffen door het covid-19 virus. De autocarsector staat letterlijk al meer dan een jaar stil. Nieuw aangekochte autocars in 2020, die enorme investeringen zijn, hebben nog geen enkele zakelijke kilometer gereden. Zolang de situatie niet onder controle is en mensen terug veilig kunnen genieten van allerhande vrijetijdsactiviteiten in groep, zal daar weinig verandering in komen.

Mieke Glorieux: “Onze gedachten gaan uit naar de hele industrie, die ondertussen al meer dan een jaar gebukt gaat onder deze situatie. Niemand ontsnapt eraan, we moeten elkaar blijven steunen.”

De volgende editie van Busworld Europe zal plaatsvinden van 7 tot 12 oktober 2023. De tweejaarlijkse beurs vond tot 2017 in Kortrijk Xpo plaats. Wegens plaatstekort heeft de organisatie vanaf 2019 Kortrijk geruild voor Brussel.

Auteurs: