Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Burgerlijke partij acht vier bendeleden RAW13 schuldig

Burgerlijke partij acht vier bendeleden RAW13 schuldig

Nieuws
04/02/2015

Voor meester Filip Van Hende is het duidelijk dat de vier beschuldigden allemaal hun rol speelden in de feiten.  Meester Eline Delasorte probeerde de jury eerst een beeld te schetsen van het slachtoffer. "Jeroen had het heel zwaar zonder vader. Hij kreeg een tweede mokerslag toen zijn grote broer bij een ongeval het leven liet. Maar Jeroen probeerde wel iets van zijn leven te maken." Die ingesteldheid staat in schril contrast met de attitude van de beschuldigden.

Beide advocaten van de moeder van Jeroen Balloey haalden een gesprek aan dat Robin Van Bossuyt en Kevin Derveaux de dag na de feiten in het cellencomplex al voerden. "Derveaux roept dat hij nog eens iets zal doen voor Robin. Van Bossuyt zegt dat hij beter had verklaard wat ze hadden afgesproken. Van Bossuyt neemt hier duidelijk zijn plaats als leider in", aldus meester Filip Van Hende.

Voorbedachtheid

De raadsman verwees ook naar de opbouw die bewuste avond. "Ze hadden flink gezopen, er hadden er gesnoven, anderen hadden joints gerookt. Die mannen waren met andere woorden goed gaar." Meester Van Hende merkte op dat RAW13 die avond in een hiphopshop volk ging ronselen om te vechten. Bovendien verkende Van Bossuyt in zijn Mercedes enkele keren de situatie in de Torhoutse uitgaansbuurt. "En dan hebben ze nog een omweg gemaakt om wapens te gaan halen. Hoe moet ik dat anders interpreteren dan voorbedachtheid?"

 

Auteurs: 
Belga