Eerder raakte bekend dat coronacommissaris Pedro Facon het Overlegcomité zal adviseren de cafés en de restaurants ten vroegste midden mei te heropenen. De Belgische Brouwers vragen dan ook dat er komende woensdag duidelijk perspectief gegeven wordt.
"De horeca is een sector die haar activiteiten niet op snel kan heropstarten. Daarnaast moeten bedrijven hun voorraden vooraf opbouwen om de horeca correct te kunnen voorzien", klinkt het.
De verschillende ongecontroleerde samenscholingen van de voorbije weken hebben volgens de brouwers aangetoond dat het mentale welzijn van de bevolking onder druk staat na zes maanden isolement. De horeca kan volgens de sector dan ook een deel van de oplossing zijn om de pandemie te bestrijden.
"De horeca heropenen (binnen/buiten) kan de nodige én veilige omgeving bieden voor de burgers. Met de juiste regels en protocollen", aldus de brouwers. Ook topman van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, liet zijn stem al gelden. Hij bepleit dat als de horeca opnieuw uitstel krijgt, ook andere versoepelingen niet aan de orde mogen zijn.