Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brand in landbouwloods in Nieuwpoort

Brand in landbouwloods in Nieuwpoort

Nieuws
18/06/2020

Vanmorgen is een grote landbouwloods volledig in de as gelegd langs de Victorlaan in Nieuwpoort. De landbouwer belde zelf de brandweer. Hij kon zelf nog de dieren en landbouwmachines uit de loods halen.

De brandweer van Nieuwpoort, Koksijde-Oostduinkerke, De Panne, Veurne en Diksmuide bestreden de brand en tankwagens zorgden voor de waterlevering. In de omgeving werden de toegangswegen afgesloten om doorgang te verlenen aan de brandweerwagens. De rook was kilometers ver zichtbaar.

De brandweer kon een aanpalende loods vrijwaren maar of deze loods schade opliep is nog niet bekend.

(lees verder onder de video)

 

'Voorzichtig met brandresten'

'Even werd gevreesd dat de dakbedekking asbest bevatte, dit is echter niet het geval', zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. 

'Door de hitte en de wind zijn fragmenten van de brand over een grote afstand neergekomen. Indien u zulke resten vindt, verwijder ze best met handschoenen aan en gooi ze dan in een plastiek zak bij het restafval. Nadien handen goed wassen', zegt de brandweer.

Ramen en deuren dicht

Ook de politie Westkust vraagt aan de bewoners in de buurt om hun ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten. Het gaat om de bewoners van de Cardijnlaan, Dudenhofenlaan, Albert-I-laan, omgeving havengeul, Stuiverwijk, 11 juliwijk en jachthavenwijk.

(lees verder onder de tweets)

 

 

Blussen neemt veel tijd in beslag

De bluswerken zullen nog een hele tijd in beslag nemen. 'Misschien wel enkele dagen', zegt Kristof Louagie van de Brandweer Westhoek. 'De politiezone Westkust helpt ons met dronebeelden van de brand'. Brandweer Westhoek bezorgde ons deze beelden van de bluswerken.

Auteurs: 
José Tyteca