Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Blauwwieren boycotten plannen kajakclub

Blauwwieren boycotten plannen kajakclub

Nieuws
28/07/2016

Want voor De Paddel is de zomer het seizoen bij uitstek om allerlei activiteiten te organiseren op Dikkebusvijver. Volgens secretaris Elleke Andries komt de clubwerking in het gedrang. "De jeugdploeg doet het de laatste maanden erg goed, maar kan al sinds eind juni, net na hun examens, niet trainen. Met nog enkele tornooien en twee speeldagen van de competitie in Nord-Pas-de-Calais in de komende weken, is het heel jammer dat ze geen mogelijkheden hebben om te trainen, en dat in wat normaal gezien hun ‘hoogseizoen’ is."

Ook het sportkamp dat De Paddel al verschillende jaren organiseren voor de stad Ieper kan niet doorgaan, wat voor de club een verlies van inkomsten betekent. Het valt af te wachten of Start2Kayak dit jaar op de vertrouwde vijver zal kunnen doorgaan. En het is ook nog afwachten of het internationaal kajakpolotornooi over enkele weken zal kunnen doorgaan op de vijver.

Zillebekevijver

Ook op Zillebekevijver is de bloei van toxische blauwwieren begonnen, met vorming van drijflagen, zij het nog vrij beperkt. Zuurstofwaarden zijn hier normaal. Er zullen infoborden geplaatst worden met bekendmaking van de mogelijke risico's en een verbod om honden te laten zwemmen. Op de vestingen lijkt de toestand weer in orde te zijn. Visueel zijn er geen blauwwieren te bespeuren, dus zeker ook geen drijflagen. Er is ook nergens vis- of watervogelsterfte.