Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Betonmixers door centrum Kortrijk, aanpassing werfcharter

Betonmixers door centrum Kortrijk, aanpassing werfcharter

Nieuws
19/11/2019

De stad Kortrijk heeft nochtans een werfcharter dat zwaar verkeer verbiedt op die momenten. Maar er is erg veel beton nodig voor de bouw van een nieuwe ondergrondse parking op het Conservatoriumplein en een wegtunnel in de Zandstraat. En betonstort kan je moeilijk onderbreken. Daarom krijgen de betonmixers voor dit project een uitzondering. De scholen worden ingelicht. De mixers moeten een vast traject volgen.

Vaste route

In overleg met de stad dient de betonleverancier (Declercq beton) een vaste route te volgen:

- Komende vanuit het zuiden: via de Condédreef – Aalbeeksesteenweg – Zandstraat (dit wordt de eerste maanden de drukste aanrijroute)

- Komende vanuit het noorden: via Brugsesteenweg – Meensestraat – Meensesteenweg – Burgemeester Lambrechtlaan. Enkel in geval die route verhinderd is, zal men via Bissegem aanrijden.

Enkel groen-witte betonmixers

De stad Kortrijk roept alle weggebruikers op om extra alert te zijn. Alle Kortrijkse scholen worden geïnformeerd dat er langs deze routes en werven ook tijdens de begin en -einduren van de school betonmixers kunnen rijden. Dit is geen vrijgeleide voor andere werftransporten.  Tijdens de sperperiode mogen enkel de groen/witte betonmixers van Declercq beton opgemerkt worden langs deze routes.