Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Betonmixer kantelt: oprit E17 urenlang versperd

Betonmixer kantelt: oprit E17 urenlang versperd

Nieuws
30/05/2020

Toen de vrachtwagen de kluifrotonde opreed om richting Moeskroen te rijden, liep het grondig fout.  In de bocht van de rotonde, net aan het begin van de oprit naar de E17 richting Franse grens ging een deel van de lading aan het schuiven, waardoor de oplegger met de betonmixer kantelde en dwars over de oprit kwam te liggen.

Kleine hoeveelheid beton op wegdek

De brandweer snelde ter plaatse omdat gevreesd werd voor een geknelde bestuurder, maar dat bleek gelukkig niet te kloppen.  De man kon op eigen kracht uit de cabine klauteren en kwam er met de schrik vanaf. Tijdens het kantelen kwam een beperkte hoeveelheid stortbeton op het wegdek terecht, maar dit kon snel door de brandweer weggespoten worden.

Twee takelwagens en kraanwagen nodig

Twee takelwagens en een kraanwagen kwamen ter plaatse om het gevaarte terug recht te zetten en te takelen.  Een klus die verschillende uren in beslag nam. Het ongeval veroorzaakte lichte verkeershinder voor het doorgaand verkeer op de N58, dat beurtelings over de dezelfde rijstrook geleid werd. Na de takelwerkzaamheden en het schoonmaken van het wegdek kon de oprit naar de E17 omstreeks het middaguur terug vrijgegeven worden.