Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bestuurder onder invloed raakt zwaargewond bij ongeval met enorme schade in Hooglede

Bestuurder onder invloed raakt zwaargewond bij ongeval met enorme schade in Hooglede

Nieuws
08/11/2020

De wagen met daarin de chauffeur en een passagier reed rond 20u30 richting het centrum toen de bestuurder ter hoogte van tuincentrum Vandenbroucke het verkeerseiland in het midden van de rijweg niet opmerkte.

Hij vloog erover en ramde zo vijf bomen, twee lichtkegels en een aanhangwagen van een geparkeerde bestelwagen. Door de klap werden zowel de aanhangwagen als bestelwagen weggekatapulteerd. Het voertuig zelf kwam op het midden van de rijweg tot stilstand. 

Te veel gedronken

De brandweer kwam snel ter plaatste om de zwaargewonde bestuurder te bevrijden uit het wrak. Hij kreeg ter plekke de eerste zorgen toegediend en werd daarna afgevoerd naar het ziekenhuis. De passagier liep lichte verwondingen op. 

Onderzoek wees uit dat de bestuurder te veel had gedronken. Zijn rijbewijs werd meteen vijftien dagen ingetrokken. Later zal hij zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

(lees verder onder de foto)

Foto: Hans Verbeke

Drone

Door het ongeval was de Ieperstraat een tijd afgesloten voor alle verkeer. De politie zette ook een drone in om vanuit de lucht extra beeldmateriaal en gegevens te verzamelen. De brandweer had de handen vol om de rijweg opnieuw vrij te maken.