Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bestelwagen verliest lading bier door ongeval in Adinkerke

Bestelwagen verliest lading bier door ongeval in Adinkerke

Nieuws
26/08/2023

Op de E40 ter hoogte van Adinkerke gebeurde vrijdagnacht rond 3.30u een verkeersongeval. Net voor de Franse grens merkte een vrouw in een BMW te laat een Roemeense bestelwagen op. De Roemeense bestuurder reed met zijn voertuig met aanhangwagen geladen met bier, aan lage snelheid op de autoweg toen hij één kilometer voor de afrit achteraan werd aangereden door de BMW. De bestelwagen werd weggeslingerd en werd zwaar beschadigd. 

Deel bier op de snelweg

De automatische noodassistentie zorgde voor een snelle verwittiging van de hulpdiensten. De vrouw geraakte op eigen kracht uit haar wagen, maar compleet overstuur werd ze met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De Roemeense bestelwagen liep zware schade op. Het voertuig verloor twee wielen en alle ruiten waren gebarsten. Ook de aanhangwagen werd lelijk toegetakeld. In de bestelwagen zat een lading bier dat deels op de snelweg terecht kwam. 

Door het ongeval waren twee rijstroken een tijdlang versperd en moest het verkeer via de pechstrook voorbijrijden. De brandweer plaatste een signalisatiewagen en had heel wat werk om glas en brokstukken van de autoweg te verwijderen.

 

Auteurs: 
Emile Beeckman