Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bestelwagen en aanhangwagen kantelen, maar bestuurder blijft ongedeerd

Bestelwagen en aanhangwagen kantelen, maar bestuurder blijft ongedeerd

Nieuws
14/11/2020

Het ongeval gebeurde rond kwart voor zeven, toen de bestuurder met zijn bestelwagen en aanhangwagen op weg was naar een klant om een pas afgewerkte houten poort te leveren. Op die aanhangwagen was een volledig afgewerkte houten poort bevestigd en lag ook een hoeveelheid zandzakken gestapeld.

Enkele honderden meter na het oprijden van de A19 in Geluwe om richting Kortrijk te rijden, liep het mis. De bestelwagen en aanhangwagen gingen aan het slingeren en belandden op hun zijkant op de pechstrook. “Mogelijk speelde een plotse windstoot in de hoge houten poort. Snel reed hij alvast niet, want hij was nog maar net de snelweg opgereden”, vertelt de vader van de jongeman, die zijn zoon ter hulp kwam.

De jongeman kwam er met de schrik vanaf en kon zelf uit de gekantelde bestelwagen klauteren. De bestelwagen, de aanhangwagen en de zware houten poort moesten getakeld worden, de lading zandzakken werd overgeladen in een andere aanhangwagen. Dat nam de nodige tijd in beslag. Meer dan een uur bleef enkel de linkerrijstrook richting Kortrijk beschikbaar, maar dat veroorzaakte weinig verkeershinder.

Auteurs: 
Nicolas Duboccage

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox