Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Beschuldigden moordraid op de rooster gelegd

Beschuldigden moordraid op de rooster gelegd

Nieuws
23/01/2015

Voorzitter Bart Meganck vroeg nogmaals wie de gebruikte wapens verstopt heeft, maar kreeg opnieuw geen antwoord van de beschuldigden. Bij de start van de zitting richtte de voorzitter zich eerst tot Robin Van Bossuyt. Het blijft immers opvallend dat de leider van RAW13 onmiddellijk na de pick-up de plaats van de feiten verliet. "Dat was toevallig, ik had nergens bijbedoelingen bij. Ik zag het slachtoffer liggen en toen wist ik dat het serieus uit de hand was gelopen. Toen ik de pick-up zag wegrijden, ben ik ook vertrokken".

La Roche

De gebruikte messen werden na de steekpartij voor het laatst gezien in de woning van Jacky Labaere. "Ik ben gaan slapen met mijn vrouwke en heb die wapens dan niet meer gezien. Ik heb zeker die wapens niet weggemaakt, ik weet enkel wie ze afgewassen heeft. Anders zou ik het direct gezegd hebben", aldus Labaere. In de gevangenis zou Labaere volgens Van Bossuyt spraakzamer geweest zijn. "Hij vertelde dat hij ze onderweg naar La Roche had weggesmeten en dat niemand ze zou terugvinden."

Tegelstukken

De getuigenis van de leden van het afstappingsteam bracht aan het licht dat de bezoekers van café Apropoo zich niet onbetuigd lieten. Op het terras en in een plantenbak werden heel wat stukken tegel aangetroffen. "Diezelfde tegels lagen in het berghok van café Apropoo. In een blauwe container vonden we ook nog een stuk tegel."

Auteurs: 
Belga