Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bende Franse fietsdieven opgepakt in Kortrijk

Bende Franse fietsdieven opgepakt in Kortrijk

Nieuws
04/04/2022

"De jongste dagen wordt Kortrijk geteisterd door een bende fietsdieven uit Frankrijk", zegt de woordvoerder van de Politiezone Vlas.

"Deze bende had het voornamelijk gemunt op mountainbikes, elektrische stadsfietsen en steps. De diefstallen vonden plaats aan het station, de Grote Markt en de omgeving van het Nelson Mandelaplein."

De politie startte een onderzoek en analyseerde de camerabeelden en aangiften. "Op die manier kon de dadergroep en hun vluchtvoertuig in beeld worden gebracht", zegt de politiewoordvoerder.

Alerte burger zag verdachte handelingen

"Via de digitale briefing werden de beelden van de verdachten intern gedeeld. Op zaterdag 2 april in de vooravond zag een alerte burger in de omgeving van het station enkele verdachte personen die veel aandacht hadden voor fietsen.

Onze diensten werden verwittigd en de aanwezige patrouilles op het terrein konden de vier verdachte personen -die al eerder in beeld kwamen voor dergelijke feiten- op korte tijd omsingelen, arresteren en identificeren", aldus de politie.

Bekend voor feiten in Frankrijk

"De verdachten zijn vier meerderjarigen uit Noord-Frankrijk die bekend zijn bij de Franse politiediensten. Ze werden gearresteerd door het parket en blijven na voorleiding voor de onderzoeksrechter verder aangehouden".

"Bel 1701 bij verdachte handelingen"

"Bij deze nogmaals een oproep om de 1701 te bellen bij elke verdachte handeling. Deze alerte melding in combinatie met intensief politioneel speur- en terreinwerk zorgen voor deze resultaten", zegt de korpschef van de politiezone Vlas.

Auteurs: 
Redactie