Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bart Dochy: "Geen 'agribashing' in schoolboeken; landbouw positiever in beeld"

Bart Dochy: "Geen 'agribashing' in schoolboeken; landbouw positiever in beeld"

Nieuws
24/10/2021

Het Vlaams parlementslid zal het thema op de agenda zetten in het Vlaams Parlement.

“Alle koeien, varkens en kippen produceren samen veel mest. Boeren gebruiken die mest ook op het land. Dat vervuilt de grond, de lucht en het water op onze aardbol . De minister wil dat de boeren machines gebruiken om de mest minder schadelijk te maken. Maar de boeren gaan niet akkoord met de dure en strenge regels van de minister. De boeren blokkeren daarom de snelweg met hun tractoren.”

Dat is een fragment uit het schoolboek WOUW 3 van uitgeverij die Keure over de landbouwsector. Vlaams parlementslid en burgemeester van Ledegem Bart Dochy is teleurgesteld in de stellingen en wil die aanpakken. “Dat stellingen een debat kunnen openen, moedig ik absoluut aan. Ze moeten echter correct zijn en indien nodig genuanceerd worden. Tendentieuze bewoordingen zonder weerwoord of context kunnen aanzetten tot haat,” zegt Dochy.

‘Agribashing’ aanpakken

“Landbouwers worden de laatste jaren meer en meer geconfronteerd met een negatieve beeldvorming,” stelt Bart Dochy. De politicus nam eerder al initiatieven tegen ‘agribashing’, dat betekent telkens opnieuw de landbouwsector in een negatief daglicht brengen. “Daarom klop ik aan bij de minister om in haar actieplan welbevinden ook de nodige aandacht te schenken aan het fenomeen ‘agribashing’,” besluit het parlementslid.

Meer informatie over ‘agribashing’ kan je lezen via www.agribashing.be

Auteurs: 
Redactie