Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

AZ West: "Dit had vermeden kunnen worden"

AZ West: "Dit had vermeden kunnen worden"

Nieuws
03/12/2021

In AZ West in Veurne liggen dertien patiënten op de Covidafdeling en vijf op intensieve zorgen. 10 procent van de 550 medewerkers is uitgevallen door ziekte of quarantaine. Dat is het dubbele dan normaal.

"Dit had vermeden kunnen worden"

Directeur Lieven Vermeulen vindt vooral dat de overheid te laat heeft ingegrepen. "We zijn voor de vierde keer paniekvoetbal aan het spelen. En dat is spijtig. Eerste keer is best begrijpbaar. Wij hadden begin september al opgeroepen om het zorgpersoneel een derde prik te geven om voor de ouderen te zorgen. Hadden we toen kunnen ingrijpen en de vaccins gehad, dan was deze vierde golf misschien minder ernstig geweest".

Iedereen gevaccineerd

Dat de kerstvakantie verlengd wordt voor het kleuter- en lager onderwijs, is wellicht een goeie maatregel, vindt de directeur van AZ West in Veune. Maar de kinderen zijn niet de oorzaak van het  probleem, zegt hij en hij wijst naar de ongevaccineerden. "De enige oplossing is volgens mij de hele maatschappij te vaccineren, om de zes maand of zo vaak als nodig".

Tot nu toe kon AZ West alle patiënten, corona- en andere, de nodige dringende hulp geven. Hij hoopt dat dat zo blijft en dat ze straks niet voor verscheurende keuzes komen te staan.

Auteurs: