Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

AZ Groeninge is 'Zorgwerkgever van het jaar 2023'

AZ Groeninge is 'Zorgwerkgever van het jaar 2023'

Nieuws
21/04/2023

Volgens een vakjury sleept het Kortrijkse ziekenhuis de titel in de wacht dankzij een brede waaier aan inspanningen om nieuwe medewerkers warm te maken voor een job in de zorg. Alain Balcaen, directeur HR AZ Groeninge:  "Dat betekent in eerst plaats een supermooie erkenning voor al onze medewerkers, artsen en vrijwilligers, een beloning voor heel wat werk en ook duwtje in de rug om op dat elan verder te gaan."

In de drie coronajaren heeft AZ Groeninge alles behalve stilgezeten. Op vlak van innovatie probeert het ziekenhuis zichzelf uit te dagen, ook voor nieuw personeel, met een app. "Dat is eigenlijk een app die toelaat dat nieuwe medewerkers al op voorhand in connectie komen met ons ziekenhuis. Als ze starten, dan kennen ze al heel wat zaken."

Nog twee andere winnaars

Nog twee West-Vlaamse ondernemingen vielen gisteren op de uitreiking in Brussel in de prijzen. Woonzorghotel Aurélys in Waregem is het 'Beste Woonzorgcentrum'.

(lees verder onder de foto)

En het Zeepreventorium in De Haan – een revalidatiecentrum voor chronisch zieke kinderen tot jongvolwassenen - krijgt de award voor 'Beste Andere Zorgorganisatie'. Nick Marlein, Zeepreventorium De Haan: "Alle moeilijke omstandigheden van dien en er toch in slagen om een kind opnieuw kind te laten zijn. Ik denk dat dat fantastisch is op zich."

Ten slotte kreeg woonzorggroep GVO Het Zorgpeleton uit Kortrijk de titel van 'mooiste branding'. Zij gebruiken de

metafoor van de wielerwereld omwille van de opvallende parallellen tussen het functioneren in een wielerploeg en in het woonzorgcentrum. In een wielerploeg staan alle teamleden in dienst van hun kopmannen en -vrouwen. Er zijn ploegleiders, verzorgers, kinesisten, technici, koks en keukenmedewerkers nodig om de renners te laten presteren en winnen. Op dezelfde manier werken de medewerkers in het woonzorgcentrum in zorg, onderhoud, keuken, technische ploeg, administratie,... samen ten dienste van de bewoners.

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere