Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Autocarchauffeurs bedanken hun collega's van De Lijn met verrassingsactie

Autocarchauffeurs bedanken hun collega's van De Lijn met verrassingsactie

Nieuws
17/11/2020

De actie vond plaats in elk van de vijf Vlaamse provincies. In West-Vlaanderen was dat in Kortrijk.

Voor de herfstvakantie reden er al 211 autocars op de drukste lijnen overal in Vlaanderen, sinds gisteren/maandag zijn er nog eens 164 bijgekomen. De autocars rijden achter de bussen van De Lijn: op die manier kunnen de ritten tijdens de drukke momenten van de schoolspits ontlast worden, en kunnen passagiers zich beter verspreiden. De Vlaamse regering trok 12,5 miljoen euro uit voor de autocars.

"De versterkingsritten verliepen al van bij de start heel vlot", zegt Elisabeth Salaets van de Federatie van de Belgische Autobus- en Autocarondernemers. "Dat is een bewijs van het professionalisme van de chauffeurs bij De Lijn en de bus- en autocarbedrijven. De collegialiteit en team spirit van de lijnchauffeurs verdienen een pluim!" Om de chauffeurs van De Lijn te bedanken, kleeft er sinds dinsdag een sticker op de deur van de autocars.

De actie wordt in elk van de vijf provincies gedaan, op een plaats waar een lijnbus en een autocar samen hun eerste rit starten: in Westerlo, Geraardsbergen, Leuven, Louwel en Kortrijk.

Auteurs: 
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox