Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Atlantikwall Raversyde wil bezoekers laten kennismaken met oorlogskeuken

Atlantikwall Raversyde wil bezoekers laten kennismaken met oorlogskeuken

Nieuws
30/05/2023

Bezoekers kunnen er proeven van wat er op het menu stond in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Verder wordt er gedemonstreerd hoe veldkeukens werken, en komen bezoekers te weten wat de eetgewoonten waren van prins Karel, de voormalige bewoner van het domein. Tijdens workshops kunnen geïnteresseerden leren werken met eetbare planten en bloemen, garnalen leren pellen en komen ze meer te weten over de geschiedenis van de garnaal aan de kust. 

'Oorlogsmayonaise'

Kookboekenverzamelaar Freddy Tyberghein vertelt tijdens lezingen op Smakelijk Raversyde meer over keukengeheimen tijdens de Tweede Wereldoorlog. "Hoe werkte het systeem van rantsoenering, hoe toverden gezinnen een voedzame maaltijd op tafel? Tijdschriften en boeken stonden vol tips hoe je kon koken met weinig ingrediënten en middelen. Denk aan oorlogsmayonaise, marsepein van aardappelen en vegetarisch koken.

In de bijhorende tentoonstelling, kan je een aantal kookboeken bekijken", klinkt het.  Een toegangsticket tot het provinciedomein is vereist om het evenement te bezoeken. Met 'rantsoenbonnen' kunnen bezoekers proeven van drie oorlogsmaaltijden.

Auteurs: 
Jeroen Vercruysse - Belga