Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisenproces voor Bredenaar die moeder ombracht

Assisenproces voor Bredenaar die moeder ombracht

Nieuws
02/06/2021

Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist. De man bekende zijn betrokkenheid pas toen de verdwijning van zijn moeder Solange Hennaert na ruim anderhalf jaar ontdekt werd. De bal ging aan het rollen toen de bejaarde vrouw uit Bredene haar identiteitskaart maar niet kwam vernieuwen. Verder onderzoek wees uit dat ze al sinds midden 2017 geen teken van leven meer had gegeven. Haar zoon bleef in die periode wel gewoon haar pensioen van ongeveer 1.500 euro per maand opstrijken. De man werd half mei 2019 aangehouden op verdenking van gijzeling, informaticabedrog en oplichting. Sindsdien zit hij in voorhechtenis.

In eerste instantie beweerde Frank P. dat zijn moeder na een ruzie met de noorderzon vertrokken was. Tijdens een nieuw verhoor bekende hij toch dat hij zijn moeder geslagen had, waardoor ze gevallen zou zijn. De volgende ochtend ging hij het lichaam in Oostende begraven in de duinen, waar het eind mei 2019 werd teruggevonden.

Uitkeringsfraude

Het assisenproces zal wellicht in het voorjaar van 2022 gehouden worden. Voor oudermoord riskeert hij levenslange opsluiting. Voor de uitkeringsfraude zal hij zich wellicht ook nog voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

Lees ook:

Auteurs: 
Belga