Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisen: zaak start van moeder die verdacht wordt van kindermoord

Assisen: zaak start van moeder die verdacht wordt van kindermoord

Nieuws
20/10/2015

Nathalie B. had ongeveer zes jaar lang een relatie met Wesley Casselein. Ze kon niet verkroppen dat haar ex-vriend een nieuwe relatie had aangeknoopt. Hierdoor begon ze vaker te drinken, tot een volledige fles wodka per dag.

Twee dagen voor de feiten bracht ze haar ondertussen 16-jarige zoon onder bij haar moeder. De laatste dagen hield ze Dimfy weg van school. Op 16 november 2012 ontdekte de moeder van de verdachte het levenloze lichaam van Dimfy in hun woning in Zwevezele. Nathalie had een zelfmoordpoging ondernomen en werd in bewusteloze toestand aangetroffen. De beschuldigde beweerde dat haar dochtertje zelf per ongeluk een overdosis medicatie had ingeslikt. Uit de autopsie bleek echter dat het om een grote hoeveelheid verschillende pillen ging.

Zware depressie

Nathalie B.  kampte voor de feiten al met een zware depressie. Een psychiater aangesteld door de verdediging meent dat de vrouw ontoerekeningsvatbaar was op het ogenblik van de feiten. Ook de gerechtspsychiaters stelden een persoonlijkheidsstoornis vast, maar achten de vrouw wel toerekeningsvatbaar. De geestestoestand van de beschuldigde zal dus een belangrijke factor zijn op het proces.

Het proces voor het hof van assisen van West-Vlaanderen gaat op vrijdag 23 oktober verder met de voorlezing van de akte van beschuldiging. Maandag 26 oktober zal assisenvoorzitter Willem De Pauw de beschuldigde verhoren. De pleidooien zijn op 29 oktober gepland. De verdachte riskeert levenslange opsluiting wegens moord.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

(Foto Belga)

Auteurs: