Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisen Vyncke: "verdachte was fantast"

Assisen Vyncke: "verdachte was fantast"

Nieuws
11/05/2015

 Alle getuigen omschreven de beschuldigde als een fantast, die verder zelden agressief was. "Geert kon wel eens uitvliegen als kind en liegen dat hij het zelf geloofde", zei zijn zus.  Haar partner schetste een gelijkaardig beeld. "Hij is zachtaardig, maar soms toch opvliegend. Hij begon dan dingen kapot te gooien om zich af te reageren."

Geert V. werd jarenlang opgevolgd door de dienst Begeleid Wonen. "Geert was iemand die niet zo gemakkelijk in de omgang was, als je hem niet kende. Zijn grootste probleem was dat hij een fantast was", aldus zijn begeleidster.  Ondanks zijn mentale beperking probeerde de beschuldigde iets van zijn leven te maken. "Geert is behulpzaam en impulsief. Je moet hem een beetje kennen, maar persoonlijk heb ik nooit problemen gehad met hem. Ik had niet de indruk dat het een crimineel was."

Op zijn werk hadden ze hetzelfde beeld van de man. "Hij was een goede werkkracht, je mocht hem alles vragen. Verbaal kon hij een keer in de hoogte gaan, maar daar bleef het bij. Als Geert een verhaal vertelde, moest je het niet met een korreltje maar met een zakje zout nemen."

Thomas C.

Ten slotte kwam ook de ex-vriendin van Thomas C. aan het woord. "Hij was eerst heel charmant en vriendelijk, maar ik heb een andere kant van hem leren kennen. Die kon heel raar uit de hoek komen. Ik wou hem wel verlaten, maar durfde niet. In mei 2010 ben ik dan letterlijk weggelopen. Ik heb alles achtergelaten."

Messen

Volgens de getuige had de beschuldigde een duidelijke fascinatie voor messen. "Hij bewaarde zijn collectie in zo'n doorzichtig koffertje van Ferrero Rocher. Ik denk dat ik het knipmes wel herken, maar ik ben niet zeker. Dat broodmes heeft hij van zijn vader gekregen." De man blijft echter ontkennen dat de messen van hem zijn.

Auteurs: 
Belga