Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisen: 'Tom Spier' staat terecht voor moord op zijn vader

Assisen: 'Tom Spier' staat terecht voor moord op zijn vader

Nieuws
05/05/2023

Tom D., of Tom Spier zoals hij ook genoemd wordt, verwittigde zelf de hulpdiensten, maar ontkent dat hij z’n vader om het leven bracht. De beschuldigde zegt dat hij zich niets meer kan herinneren wat er allemaal is gebeurd. Hij riskeert levenslang.

Beschuldigde ontkent

De Kortrijkzaan Tom D. moet zich verantwoorden voor oudermoord op zijn vader Frans (90). Het slachtoffer werd begin april 2020 doodgeslagen in zijn kasteel in Kortrijk. Het levenloze lichaam van de gepensioneerde arts werd op 5 april 2020 om 2.25 uur aangetroffen op de trappen van zijn kasteel in Hoog Mosscher.

Zijn inwonende zoon Tom had de hulpdiensten verwittigd, maar beweerde dat hij niet wist wat zijn vader overkomen was. De speurders ontdekten snel dat er ook in de woning heel wat bloed aanwezig was. Bovendien verklaarden meerdere getuigen dat de voormalig wereldkampioen bodybuilden niet goed voor zijn vader zorgde. 'Tom Spier' heeft ook een uitgebreid strafblad voor geweldplegingen.

De autopsie wees uit dat Frans D. door harde klappen en schoppen op zijn lichaam en hoofd om het leven was gekomen. Ondanks de belastende verklaring van zijn partner bleef Tom D. echter zijn betrokkenheid ontkennen.

Pas na ruim vijf maanden gaf de beschuldigde toe dat hij zijn bejaarde vader tijdens een banaal conflict een vuistslag toebracht. Naar eigen zeggen kan hij zich echter niet herinneren wat hij daarna nog allemaal gedaan heeft.

Kans op levenslang

Vanaf maandag 8 mei tot en met woensdag 10 mei zullen vervolgens liefst 56 getuigen gehoord worden. De uitspraak wordt ten vroegste op donderdag 11 mei verwacht.

Voor oudermoord riskeert Tom Debaillie levenslange opsluiting.

Auteurs: