Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisen - Slachtoffer RAW13 beschrijft gruwelijke steekpartij

Assisen - Slachtoffer RAW13 beschrijft gruwelijke steekpartij

Nieuws
29/01/2015

De Torhoutenaar raakte op 16 juli 2011 zwaargewond bij de steekpartij in de uitgaansbuurt. Die bewuste nacht kwam Karim M'Hedhebi een kwartier voor de feiten aan in café 'Apropoo'. "Dat typisch geluid van die pick-up zal ik nooit vergeten, het was een hels kabaal. Labaere stond voor me en maakte bewegingen met zijn twee armen." Het slachtoffer verborg zich achter een tafel om de aanvallen af te weren. "Derveaux ging rechts door zijn knieën en heeft dan de eerste steek gegeven." Daarna kreeg M'Hedhebi ook nog twee messteken van Jacky Labaere, waardoor hij op de grond viel. "Op dat moment moeten ze nog met twee geweest zijn. Ik heb de ene afgeweerd en de andere heeft me onder de oksel geraakt. Ik vermoed dat het Derveaux was die dan achter me aan zat." Het slachtoffer is er ook van overtuigd dat Derveaux gewapend was met een machete, al wordt dat ontkend door de beschuldigde.

Nipt overleefd

"In het ziekenhuis heb ik gesmeekt voor mijn leven. Op zo'n moment besef je dat je gaat sterven als je geen hulp krijgt." M'Hedhebi lag vier weken in het ziekenhuis en was bijna een jaar arbeidsongeschikt. "Ik ben nog altijd aan het revalideren. Na een dag werken als plakker heb ik nog last van mijn verwondingen. Ik slaap ook veel onrustiger dan vroeger. Hun daden hebben me ook financiële problemen bezorgd." Labaere en Derveaux boden opnieuw hun verontschuldigingen aan, maar dat maakte weinig indruk op het slachtoffer. "Ach ja, we weten dat het een ongeluk was, ik ben tegen dat mes gelopen, hoe dom van me", was M'Hedhebi cynisch voor de versie van Labaere. "Die onnozelaars hebben hompen vlees uit mijn lijf gekapt. Je kwam van Lichtervelde naar Torhout. Tien minuten had je de tijd om je kar te keren."

Vanochtend komen familie en vrienden van Kevin Derveaux aan het woord. Ook een RAW13-lid dat 30 jaar cel uitzit voor doodslag op zijn oma, zal getuigen.