Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisen RAW13: Viermaal schuldig aan moord

Assisen RAW13: Viermaal schuldig aan moord

Nieuws
07/02/2015

'Moord'

Geen 'doodslag' dus of 'mededaderschap' in de kwalificatie maar 'moord'. En dat voor de vier beschuldigden. Ook al hadden ze hun spijt betuigd en eigenlijk de hele assisenzaak lang verzachtende omstandigheden aangebracht. Ze hadden niet de bedoeling te doden,...

Maar de jury ging niet mee in dat verhaal. Voor de juryleden wisten de vier leden van de hiphopbende dus heel goed wat ze van plan waren, toen ze die nacht in juli 2011 een dodelijke aanval uitvoerden in de stationsbuurt van Torhout. Eén man, Jeroen Balloey, verloor daarbij het leven.

'Schuldig'

Bovendien treffen de vier leden volgens de jury schuld. Eén van hen zou de dodelijke messteek toegebracht hebben. Een andere nam ook effectief deel aan de dodelijke messenaanval die nauwelijks een minuut duurde.

Maar twee andere beschuldigden kwamen minder in actie. Eén van hen, de bendeleider, bleef wachten in de auto. Een laatste legde wel de messen in de koffer maar reed verder enkel rondjes met de auto. Toch worden ze dus alle vier als 'schuldig'beoordeeld.

Strafmaat

De jury moest in totaal op 48 schuldvragen een antwoord geven vrijdagnamiddag en -avond. Hoe zwaar de strafmaat zal zijn, wordt pas maandagmorgen beslist vanaf 9u.Voor moord riskeren de vier celstraffen tussen de 20 en 30 jaar.

 

Foto: @camerabart

Auteurs: