Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisen: Labaere gooide messen in Noordkaai in Roeselare

Assisen: Labaere gooide messen in Noordkaai in Roeselare

Nieuws
26/01/2015

De Lichterveldenaar zou de wapens op 16 juli 2011 in Roeselare in het water gegooid hebben. Afgelopen vrijdag legde voorzitter Bart Meganck de vier beschuldigden nog eens op de rooster in verband met de messen. Niemand gaf een krimp. Robin Van Bossuyt herhaalde wel dat Labaere in de gevangenis zou gezegd hebben dat hij de wapens in de Ardennen verstopte.

Vanochtend vroeg Jacky Labaere zelf het woord. "De laatste dagen hebben we te weten gekomen wat er gebeurd is die avond. De waarheid komt meer en meer aan het licht. Ik wil die last van mijn schouders, ik wil duidelijk maken dat ik die wapens heb weggemaakt." De verklaringen van Van Bossuyt over de Ardennen deed Labaere echter af als leugens. "Ik heb die wapens meegedaan naar de Noordkaai in Roeselare en heb ze gedumpt ter hoogte van een betonbedrijf. Mijn excuses dat ik het nu pas vertel, maar ik wil de waarheid naar boven brengen voor de slachtoffers." De voorzitter en procureur-generaal Pascale Clauw probeerden verder van de openhartigheid van Labaere gebruik te maken. Zo is het ook niet duidelijk wie de wapens meenam naar de Torhoutse uitgaansbuurt. "Dat was ik niet, Kevin Goeman had ze bij toen hij instapte. De volgende ochtend lag die messenset bij ons in de kelder. Ik heb er niet in gekeken en ben direct naar Roeselare gereden. Ik maakte mijn vrouw wijs dat ik om croissantjes ging."

Duikers

Wellicht zal Labaere morgen aar Roeselare gebracht worden om de exacte plaats aan te duiden. "We zullen de nodige schikkingen treffen om de duikers zo snel mogelijk te laten zoeken naar die wapens", aldus voorzitter Bart Meganck.