Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisen - Jury beluistert tape met bekentenis

Assisen - Jury beluistert tape met bekentenis

Nieuws
07/05/2015

In die periode was de woning van Geert V. uitgerust met afluisterapparatuur. Ook het gesprek na de reconstructie werd daardoor opgenomen. Donderdagmiddag kreeg de jury de kans om de opname te beluisteren. Eerst legde wetsdokter Marc De Leeuw aan Geert V. uit dat er zeker een tweede steek is geweest. De beschuldigde bleef echter volhouden dat Caroline Vyncke enkel op zijn mes was gevallen. "Zeg gewoon hoe het geweest is, dan zijn we er vanaf. Het zijn erge feiten, we gaan u blijven lastigvallen", zei onderzoeksrechter Marc Allegaert. V. bleef echter 'nink' zeggen, en beweerde het zich niet te herinneren.

"Als je nu geen uitleg geeft, gaan de mensen van de politie u alle dagen daarmee confronteren", probeerde ook de wetsdokter. "Roepen, tieren en kloppen op tafel, dat kan ik zeggen. Maar de rest, nee", antwoordde V.. Na een half uur gaf de beschuldigde toch toe en speelde hij de scène na.

Volgens de verdediging is het duidelijk dat bepaalde suggestieve passages bewust uit de transcriptie waren weggelaten. De verdediging vroeg daarom om een kopie van de opname. "Zodat we via een West-Vlaamse deurwaarder het hele gesprek kunnen laten neerschrijven. Er zijn zaken die niet in de transcriptie staan. Ik ga daarmee verder, ik vind dat dit niet kan", aldus meester Frank Scheerlinck.

Buren

Donderdagochtend kwamen ook nog enkele buren van het koppel aan het woord. Katrien Couckuyt sprak hoogstens een uur voor haar verdwijning nog met Caroline Vyncke. "Ze heeft toen verteld dat ze van plan was om weg te gaan." Een andere buurvrouw ontmoette V. diezelfde ochtend. "Hij zei dat ze verdwenen was, en dat ze zeker niet moest terugkomen. Ik heb gezien dat hij een paar krabbels had in zijn nek. Dat viel op, maar ik weet niet waar ze van afkomstig waren."