Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisen - Enkele messteek werd Balloey fataal

Assisen - Enkele messteek werd Balloey fataal

Nieuws
28/01/2015

Dokter Geert Van Parys vertelde dat één enkele diepe messteek Jeroen Balloey (21) fataal werd. "Er waren dus geen verweerletsels. De diepe steekwonde in zijn rechterzij werd van onder naar boven toegebracht met een een snijdend wapen." Het mes ging door meerdere lagen kledij en raakte zelfs de wervelkolom van het slachtoffer. "Het moet dus met een enorme kracht zijn toegediend. De doodsoorzaak was uitbloeding, eerlijk gezegd was er weinig kans om hem nog te redden."

Ook Christophe Decoene liep één steekwonde op. "Hij werd links in de onderbuik geraakt. Daardoor waren er een zestal perforaties van de dunne darm. Die toestand was in principe levensbedreigend."

Blijvende invaliditeit

Karim M'hedhebi kreeg maar liefst zeven messteken te verwerken, waarvan er twee potentieel dodelijk waren. "Die steken in de rechteroksel hebben een perforatie veroorzaakt tot in de longen. Dat zorgde voor een beduidend bloedverlies." De dokter stelde bij M'hedhebi een blijvende invaliditeit van 10 procent vast, vooral op psychisch vlak.

Eerder op de namiddag schetste dokter Paul Lodewyck een beeld van de moeilijke jeugd die Kevin Derveaux kende. "Zijn vader dronk en sloeg hem. Op school was het niet zo negatief. Hij vroeg op een bepaald moment zelfs om zoveel mogelijk op het internaat te kunnen blijven." Derveaux stond ook bekend als een goede werkkracht en heeft al zes jaar een vaste relatie. Uit het onderzoek bleek wel dat de beschuldigde erg opkijkt naar Robin Van Bossuyt en naar zijn oom Jacky Labaere. "Hij gaat snel in de verdediging als vrienden worden aangevallen. 

Vanochtend wordt gestart met de verhoren van de moraliteitsgetuigen. De oma van Jeroen Balloey zal als eerste aan bod komen.