Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisen - Derveaux hield zich aan voorwaarden na vrijlating

Assisen - Derveaux hield zich aan voorwaarden na vrijlating

Nieuws
30/01/2015

 De beschuldigde zou op 16 juli 2011 Jeroen Balloey (21) met één messteek van het leven beroofd hebben.

In november 2013 werd Derveaux door de KI onder voorwaarden vrijgelaten. Volgens zijn justitieassistenten verliep die periode zonder problemen. "Hij was stipt op alle afspraken en had een open houding tijdens de gesprekken. Hij volgde ook therapie, zoals in zijn voorwaarden stond. Er waren geen inbreuken op zijn voorwaarden." De stiefvader van zijn vriendin leerde de beschuldigde pas na zijn vrijlating kennen. "Ik heb hem leren waarderen, want ik had er eerlijk gezegd in het begin een beetje schrik van. In mijn ervaring heeft hij alleen maar positieve kanten. Het is iemand die de handen uit mouwen steekt."

Door de moeilijke situatie belandde Derveaux al op 9-jarige leeftijd in een internaat. "Hij was geen haantje-de-voorste, maar deed wel goed mee in de groep", herinnert een opvoedster zich. "We hadden er eigenlijk weinig problemen mee. De feiten hebben mij zeer sterk verrast. Toen ik het vernam ben ik zelfs gaan kijken of het wel die Kevin Derveaux was."

Geen problemen

Ten slotte kwam ook de broer van Jacky Labaere nog aan het woord. "Jacky was misschien wel een vaderfiguur voor zijn neef Kevin. In die drie weken dat hij bij mij een vakantiejob deed, heb ik alleszins geen problemen gehad met Kevin", vertelde Christiaan Labaere. Ook Jacky Labaere zelf was in die periode aan de slag in het bouwbedrijf van zijn broer. "Jacky was in die zes jaar altijd op tijd. Ook van de klanten waren er geen klachten over hem."

Christiaan Labaere moest toegeven dat zijn broer regelmatig niet op het rechte pad wist te blijven. "Bij mij is hij nooit agressief geweest, maar ik denk dat hij een beetje naïef is. Hij heeft vroeger ook met drugs te maken gehad." Vooral onder invloed van alcohol zorgde de beschuldigde voor problemen. "Dat is zeker een probleem, als hij gedronken heeft is hij zichzelf niet meer. Hij is sterk met zijn vuisten, maar niet met zijn hoofd, vertelde hij zelf."

Vandaag zal de moraliteit van Jacky Labaere nog meer aan bod komen.