Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisen: dertig jaar cel voor Jacky Labaere

Assisen: dertig jaar cel voor Jacky Labaere

Nieuws
09/02/2015

De drie andere beschuldigden kregen een celstraf van 22, 15 en 12 jaar. De vier waren elk op hun manier betrokken bij de dodelijke raid van de hiphopbende RAW13, nu 3,5 jaar geleden.

 

Jacky Labaere (42): 30 jaar cel

De zwaarste straf gaat de oudste van de vier, een man van 42 uit Lichtervelde én de oom van de eerste veroordeelde. Hij zat aan het stuur van de pick-up en is verantwoordelijk voor zeker 2 messteken aan dj Karim M'hedhebi. Hij krijgt de zwaarste straf omdat hij eerder al 17 correctionele veroordelingen opliep, onder andere voor ernstige geweldsdelicten.

 

Kevin Derveaux (24): 22 jaar cel

22 jaar is de straf voor de jongste dader, een jongeman van 24 uit Menen. Hij heeft met twee messen zwaar uitgehaald naar portier Christophe Decoene en dj Karim M'hedhebi.  En hij wordt ook verantwoordelijk geacht voor de dodelijke messteek aan de 21-jarige Jeroen Balloey uit Ichtegem, wat de beschuldigde altijd heeft ontkend.

 

Robin Van Bossuyt (28): 15 jaar cel

Een derde beschuldigde krijgt 15 cel.  Het gaat om een man van 28 uit Oostende én oprichter van RAW13. Hij bracht als chauffeur de eerste veroordeelde naar het station van Torhout en bekeek de raid vanuit zijn auto.

 

Kevin Goeman (28): 12 jaar cel

De vierde en laatste beschuldigde komt er van af met 12 jaar opsluiting. De man van 28 uit Kortrijk is de zoon van de vriendin van de tweede beschuldigde. Hij zou de messen naar Torhout meegenomen hebben maar nam tijdens de RAID enkel het stuur van de pick-up over.