Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisen Caroline Vyncke: Psychiaters verklaren Geert V. ontoerekeningsvatbaar

Assisen Caroline Vyncke: Psychiaters verklaren Geert V. ontoerekeningsvatbaar

Nieuws
06/05/2015

Dokter Paul Lodewyck: "Je zag onmiddellijk dat het een man was met beperkingen. Uit onderzoek bleek dat de beschuldigde een IQ van 63 heeft. Dat is niet ernstig zwakzinnig, maar toch een lichte mentale achterlijkheid. Dat zorgt toch voor een gestoorde realiteitszin."

De deskundigen stelden ook een heel lage frustratiegrens en een zwakke persoonlijkheid vast. "We besloten dat hij leed aan een ernstige geestesstoornis waardoor hij zijn daden niet kon controleren." Ook op het moment van de feiten was Geert V. volgens dokter Lodewyck niet toerekeningsvatbaar. "Zijn cognitieve beperkingen en zijn kwetsbaarheid hebben geleid tot een impulscontroleverlies. Hij blijft ook een gevaar voor de maatschappij."

Andere verdachte

Thomas C. (29) wordt omschreven als een antisociale persoonlijkheid. Volgens de deskundigen heeft de man een laag moreel besef. "Hij vertelt vrijuit over andere delicten die hij gepleegd heeft, maar toont geen empathie met de slachtoffers. Er is sprake van een antisociale persoonlijkheidsstoornis."