Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assisen (2): overzicht feiten in moordzaak Caroline Vyncke

Assisen (2): overzicht feiten in moordzaak Caroline Vyncke

Nieuws
04/05/2015

Al snel wordt aan moord gedacht, maar waar het lichaam is, blijft ruim twee maanden lang een mysterie. Pas in april is er een grote doorbraak wanneer een hengelaar lichaamsresten vindt  langs de oever van de Heulebeek.  Later worden nog meer resten uit het water gehaald, ook het hoofd.

Kort na de verdwijning bekent haar partner Geert V. de moord. Hij trekt die verklaring later terug in. Het parket houdt een reconstructie en hij  bekent opnieuw, maar volgens zijn advocaat gebeurt dat onder druk.

Buurman in het vizier

Maar wie heeft het lichaam dan  wel versneden en waar? En hoe zijn de delen in de Heulebeek terechtgekomen? Eind november 2011 stelt de onderzoeksrechter de Waalse buurman Thomas C., een drugscrimineel van 26 jaar, officieel in verdenking. Bij hem zijn bloedsporen en spullen van Caroline gevonden. De buurman ontkent.

Begin 2013 duidt de raadkamer van Kortrijk uiteindelijk  Geert V. en niet Thomas C. als dader aan.  Hij wordt geïnterneerd. Zijn advocaat wil een assisenproces om aan te tonen dat de bewijslast te klein is. Hij gaat in beroep. De Gentse KI oordeelt na bijkomend onderzoek dat Geert V. zich moet verantwoorden voor het hof van assisen.

2,5 jaar na de feiten komt ook Thomas C. weer in het vizier. In zijn voormalige woning wordt een hand van de vermoorde vrouw gevonden. Ook hij wordt daarom doorverwezen naar  het hof van assisen.

Auteurs: