Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

ARCHIEF: Cannabisboer verdiende 5 miljoen euro per jaar (8 juni 2009)

ARCHIEF: Cannabisboer verdiende 5 miljoen euro per jaar (8 juni 2009)

Nieuws
22/12/2014

De speurders namen bij de huiszoeking de afgelopen dagen ook 500.000 euro aan cash geld in beslag. Dat heeft het parket van Ieper vanmiddag officieel meegedeeld. Inmiddels is ook een zesde persoon aangehouden in de zaak, het gaat om de dochter van de man.

Het Ieperse gerecht toonde de cannabiskweek van de voormalige kippenboer uit Zandvoorde. In twee loodsen op zijn bedrijf verborg hij in totaal 17.500 plantjes op een oppervlakte die gelijk is aan een half voetbalveld. De man kon enkele jaren ongestoord werken op zijn plantage, één van de grootste die ooit ontdekt werd.

De speurders troffen ook ruim 200 kilo kant en klare cannabis aan. Straatwaarde 900.000 euro. Daarnaast namen ze ook 500.000 euro aan verstopt cash geld in beslag. Het kweken, drogen, schoonmaken in speciale machines en verpakken gebeurde allemaal op het bedrijf

De man liet het wat te breed hangen met onder meer de aankoop van drie exclusieve audi's en daardoor kwam het gerecht zijn handel op het spoor. Ook zijn vrouw en drie Braziliaanse helpers werden onmiddellijk aangehouden en dit weekend moest ook de dochter van 22 naar de cel.

Morgen moeten de zes voor de raadkamer verschijnen.