Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Appartement gehuurd om van Aert te zien

Appartement gehuurd om van Aert te zien

Nieuws
30/01/2021

Supporteren van uit appartement

Die hard-supporter Stijn Van Muysen is zo iemand. Hij kon z'n idool Wout van Aert niet in de steek laten en huurt daarom een appartement voor het hele weekend. Met het parcours van 2017 in gedachten zocht en vond hij zo z'n plekje om toch zicht te hebben op de strandzone en de brug. 250 euro voor een weekend, maar zo kan hij toch volgen vanop 'de eerste rij'. (Lees verder onder de foto).

Met de mountainbike

Anderen getroosten zich minder moeite. Enkele supporters of veldritliefhebbers kwamen met de fiets of mountainbike een kijkje nemen bij het parcours. Maar van op de begane grond zie je toch een stuk minder, zo blijkt.

En zo heeft COVID-19 toch weer een zeer impact. Normaal trekt het belangrijkste evenement van het veldrijden duizenden supporters aan, maar nu staat er dus haast niemand de renners op te peppen in het Oostendse zand. Ook voor de lokale economie een fikse tegenvaller.

Zuid-Afrikaanse variant

Bijna werd het WK zelfs volledig afgeschaft, nadat bleek dat de Zuid-Afrikaanse coronavariant zijn opmars aan het maken was in de streek. De instanties kozen uiteindelijk voor nog striktere maatregelen, maar wel met de zekerheid dat de vier wedstrijden gereden worden: zaterdag de mannelijke beloften en de elitevrouwen, zondag de vrouwelijke beloften en de elitemannen.