Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Advocaten vragen moordverdachten schuldig te verklaren

Advocaten vragen moordverdachten schuldig te verklaren

Nieuws
12/05/2015

Meester Vanbelle startte haar pleidooi door een beeld te schetsen van het karakter en het leven van het slachtoffer. "Het was een zachte, lieve, ietwat gesloten vrouw. Ze was op zoek naar geluk in haar leven. De relatie met haar partner Geert V. werd na verloop van tijd steeds slechter. "De maat was vol toen Geert haar ook begon te slaan. Ze wilde weg van hem."

Over de andere verdachte, buurman Thomas C. zei meester Leysen het volgende: "Hij kiest voor het gemakkelijke geld, drugs dealen. Ethiek en moraal, die man kent dat niet."  Er zijn ook drie objectieve elementen die in het nadeel spreken van de man uit Doornik. "Zijn DNA zit op het knopje van dit knipmes. Maar het megaprobleem is dat er bloed van Caroline Vyncke in de schede wordt gevonden. Er kan hier geen bloed inzitten als ge hiermee niet gemoord hebt, als ge hiermee niet gestoken hebt."

Requisitoir

Ook procureur-generaal Tom Janssens was niet mals voor de buurman. Maar hij sluit niet uit dat die enkel de partner van Caroline Vyncke geholpen heeft.  Ook de leugens van de beschuldigden zijn een doorn in het oog van de procureur-generaal. "De ene is te zot en te laf om de waarheid te zeggen. De andere is een laffe crimineel. Zie ze zitten, de monsters van Moorsele."

Verdediging vraagt vrijspraak

De advocaten van Geert V. hebben intussen de vrijspraak gepleit. Volgens de verdediging wijst geen enkel objectief element in zijn richting en wijst alles in de richting van Thomas C. 

Auteurs: 
Belga